1. Helma Groenen – Fotografie

Helma Groenen is geboren aan de rand van het natuurreservaat “De Bruuk” in Groesbeek. Zij kreeg de natuur al met de paplepel ingegoten en de liefde voor al wat buiten te zien is speelt een belangrijke rol in haar leven. Om al dit moois met anderen te delen probeert zij door middel van foto’s iedereen bewust te maken van al het bijzondere van de natuur. Wij kunnen niet zonder! Door ervaring, techniekverbeteringen en een groeiende visie op natuur en fotografie verbetert zij zich steeds.

www.wonderendernatuur.nl

Expositieadres: Wennekers Wooncentrum, Ambachtsweg 3, Groesbeek

2. Jos van der Venn - Schilderen

Jos van der Venn is een realistische  gedetailleerde kunstschilder. Hij schildert op doek, panelen en steigerhout. Hij schildert alles, dat wil zeggen van landschap tot bloem en van mens tot dier. En alles wat daar tussen zit. Ook levert Jos mooie opdrachten af. Hij werkt het liefst met olieverf, die hij aanbrengt met penseel en indien nodig met een paletmes. Hiermee kan hij mooie dieptes aanbrengen in bijvoorbeeld een boom. Hij deelt zijn ervaringen graag en geeft daarom ook schilderlessen. Een mooie hobby om te beoefenen en tot rust te komen! Met als resultaat een eigen gemaakt schilderij.

Zolderatelier, Sleedoornstraat 14 Heijen

0616934600

Expositieadres: Wennekers Wooncentrum, Ambachtsweg 3, Groesbeek

 

 

 

3. Annie Rieken - schilderijen

Annie Rieken uit Nijmegen laat zich inspireren door sporen van verwering in de natuur, maar ook door oude steden en het verval hierin. Ze geeft dit weer in abstracte vormen met een gemengde techniek en laat haar fantasie de vrije loop.

Telefoon: 06-24486757

Expositieadres: Wennekers Wooncentrum, Ambachtsweg 3, Groesbeek

 

4. Marja Groenen -  Beelden van speksteen

Marja maakt sinds 7 jaar beelden uit speksteen. Zij maakt daarbij geen gebruik van hamer en beitel maar uitsluitend van vijlen, raspen, schuren en polijsten. Elke steen heeft zijn eigen verrassing in kleur en structuur. Een beeld creëren is een intensief en langdurig traject. Dit maakt dat er een mooi proces ontstaat tussen maker en de steen;  naar het uiteindelijke resultaat.

Dat maakt steenbewerken tot een prachtige,  heerlijke hobby!

www.bedandbreakfastgreencottage.com

Theetuin en B&B Green Cottage, Bruuk 93 A, Groesbeek

 

 

5. Marja Happe -  tekenen, schilderen, collage op papier

Marja heeft in het verleden diverse cursussen gevolgd op het gebied van schilderen, tekenen en  ruimtelijk werken.

In 2013 is zij afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie Utrecht.

Zij heeft regelmatig geēxposeerd en heeft eerder deelgenomen aan de Groesbeekse Kunstroutes.

In haar huidige werk gebruikt Marja onder meer foto’s, (druk)inkt, collage, verf, (kleur)potlood. Zij maakt een verbinding tussen alle ingebrachte beeldelementen waardoor er een verhaal ontstaat. De toeschouwer wordt uitgedaagd rond te kijken in het werk en de verschillende onderdelen met elkaar in verband te brengen.

 www.marjahappe.nl

Atelier:  Marja Happé, Kruispad 28,Groesbeek

 

6. Hans van Megen - Schilderijen

Hans is pas op latere leeftijd met schilderen begonnen. Schildert sedert vier jaren m.n. realistische olieverfschilderijen met toepassing van de gelaagde schildertechnieken uit de 17e eeuw zoals o.a. Rembrandt en Vermeer die gebruikten. De ambachtelijke schildertechnieken spreken hem aan. Hans heeft een aantal jaren lessen gevolgd bij Academie Renshof in Nijmegen. Hij schildert o.a. portretten, stillevens en landschappen. Meestal op paneel/masoniet.

06 30611081

Expositieadres: Alumiz Bijoux and More Shop in Shop, Dorpsstraat 41, Groesbeek

 

 

 

7. Coby Peters - Schilderen

Al 40 jaar schildert de 75 jarige Groesbeker. Van huis uit heeft hij het tekenen mee gekregen. Coby schildert iedere dag of hij maakt muziek.
Er zijn 30 boekjes met pentekeningen te zien.  Heel veel werk met
Olieverf. Hij probeert alles uit en blijft zich ontwikkelen. Hij is nu veel bezig met oliepastel. Zijn inspirator is zoals hij het mooi verwoord: ‘ Koekkoek is miene God’. Het liefst schildert hij landschappen, bloemen en dieren. Zo maakt hij schilderijen van oud Groesbeek, maar ook van nieuw Groesbeek. Je kijkt je ogen uit in zijn atelier.
Atelier, Lievensweg 130, Groesbeek

8. Noortje Spiertz- Grafiek

Noortje volgt sinds 2007 lessen grafische technieken aan de Open Academie Lingewaard in Bemmel bij Caroline Koenders. De technieken die zij gebruikt zijn etsen, fotografisch etsen en linosnede. Bij de (fotografische) etsen bouwt Noortje de afbeelding op uit 1 of meerdere platen. Bij de linosneden worden 1 of meerdere platen tot verschillende afbeeldingen gecombineerd, door meerdere kleuren over elkaar te drukken en door de platen t.o.v. elkaar te draaien of te verschuiven. De expositieruimte bevindt zich op de bovenverdieping en er is geen lift.

www.noortjespiertz.nl

Expositieadres: Bovenverdieping Brouwerij D’n Drul , Dorpsstraat 7, Groesbeek

 

9. Wilma Verzijl- keramiek, schilderijen, beelden

Naast keramiek en schilderijen maakt Wilma nu beelden met kunsthars. Tijdens het schilderen ontstaan vaak de ideeën voor een nieuwe creatie. 
Een vorm kan ook spontaan ontstaan terwijl ze bezig is met het materiaal. In haar kleurrijke beelden, veelal fantasie dieren, komen haar plezier in het leven en enthousiasme tot uiting. 

www.wilmaverzijl.nl

Atelier Wilma,  Muldershof 80 , Groesbeek

 


 

 

 

10. Lonneke Kersten – schilderen en schrijven

Lonneke (“Lonn”) Kersten schildert verhalen en vertelt beelden: fantasievolle werken die het sprookjesachtige met het duistere verenigen.
Lonn maakt voornamelijk antropomorfische werken, veelal “dieren met een twist”, zoals zij het zelf omschrijft. Diepe kleuren en een geheimzinnige uitstraling kenmerken haar werk, zodoende de kijker uitnodigend tot het bedenken van een verhaal en/of het voelen van een bepaalde sfeer. Welke essentie schuilt er achter donkere penseelstreken? Is alles wel wat het lijkt?
Naast schilderen houdt Lonn zich bezig met schrijven: korte, dromerige impressies die de lezer, net als in haar schilderwerk, even een andere wereld doen betreden.
expositie adres: Atelier Wilma,  Muldershof 80 , Groesbeek

www.longeletterd.blogspot.nl

11. Lili Zwanenburg- Alers- sieraden, keramiek

Zij begon al vroeg met tekenen en schilderen.  Later gevolgd door het werken met klei. Van recenter datum is het ruimtelijk vormgeven met (edel)metalen: het edelsmeden van voornamelijk sieraden. Inspiratiebronnen zijn de natuur, landschap, mensen en hun cultureel erfgoed wereldwijd. Dit zien we zowel in de keuze van onderwerpen, als in vormgeving en materiaalgebruik terug.

Naast enig keramisch werk toont zij sieraden van heel uiteenlopende materialen. Naast  metalen als zilver, messing en titanium is ook gebruik gemaakt van halfedelstenen, hout, leer, porselein en  bladgoud.

06 12484521

Expositieadres:  Atelier Marja Happé  Kruispad 28 Groesbeek

 

 

12. Jannie Schaapman – Schilderijen en foto’s.

Al vele jaren hanteert ze de camera, maar met schilderen begon ze pas na haar vijftigste. De smeuïge warmte van olieverf nodigde al werkende uit tot het op doek brengen van de natuur rondom. Nadat ze het werk van Georgia O’Keeffe had gezien, die gigantische schilderijen maakte van het binnenste van bloemen ging ze ook zelf aan de slag met extreem uitvergroten van wat ze in de natuur tegen komt. Ook acrylverf wordt nu gemengd in kleuren die ze mooi vindt en voegt af en toe zandstructuren toe aan de ondergrond. Er ontstaan nu ook 3- en 4-luiken, ook op bestelling.

jannie schaapman works of art – expositieadres:  Bosstraat 19

 

13. Heidi Vos – Keramiek en Mozaiek

Heidi de Vos-Meijers

Creatief bezig zijn is een belangrijk element in Heidi’s leven, zij haalt veel  voldoening en energie  uit het maken van mooie werkstukken van mozaïek of keramiek.

 Sinds mei 2017 heeft zij een mozaïekbedrijfje en werkt vaak samen Annet Jacobs aan allerlei sociale projecten, zoals ’t Groeske mozaïekt stoeptegels en de social sofa. Naast  het mozaïeken is keramieken een belangrijke creatieve uitlaatklep. Zij maakt met name vrouwenfiguren, zowel slanke als dikke dames, maar ook gebruiksvoorwerpen, zoals theelichtjes en klaprozen. 

06-25486335

Atelier: Bosstraat 19, Groesbeek

 

14. Tonnie Peters - Glas in lood / Glaskunst / Getekende portretten

Tonnie maakt op ambachtelijke manier glas in lood. Dit wordt in alle soorten en maten vervaardigd (in overleg met de klant natuurlijk). Dit glas in lood kan ook in thermopane gezet worden. Tevens houdt hij zich bezig met de techniek glas fusing (smelten van glas), en het al oude brandschilderen. Hier vervaardigt hij de meest mooie glaskunst mee.

Nieuw bij Tonnie is het zandstralen van glas , dit in combinatie met de eerdere glaskunst geeft dit een extra dimensie aan de glas objecten.

Daarnaast maakt hij levensechte portretten van mens en dier; pastel-, potlood- of kleurpotlood tekeningen. 

www.tonniepeters.com

Atelier Frieselaan 12 Groesbeek

           

 

15. Carla Knuiman – Diverse materialen

Carla; werkt het liefst met afvalhout en maakt daar lampen van. Daarnaast gebruikt zij ook andere materialen om tot een uniek exemplaar lamp te komen.

Atelier: Piet Heynstraat 23, Groesbeek

 

 

16. Anja Peters – Diverse materialen

Anja; een creatief brein die van afval altijd weer iets weet te maken. “From trash to treasure” is dan ook op haar lijf geschreven. Daarnaast weet zij van restanten leer mooie producten te maken.

Atelier; Piet Heynstraat 23, Groesbeek

17. Anneke Peters – Tekenen en schilderen

Anneke; al lange tijd op creatieve wijze bezig met schilderen en tekenen. Anneke neemt het liefst een bestaande foto als uitgangspunt. Portretten en stilleven zijn haar favoriet. Gaat geen uitdaging uit de weg!

atelier; Piet Heynstraat 23, Groesbeek

 

18. Harri Mortiaux- Beelden

HAM (Harrie Mortiaux) beeldhouwt in en met steen en maakt bronzenbeelden. Onverwachte gebeurtenissen in het makingsproces zijn net zo belangrijk, als wat hij bewust van plan is. Zo wil hij niet alleen de toeschouwer verrassen en boeien, maar ook zich zelf.  Zijn werken zijn vaak organische vormen of abstract, maar wel herkenbaar en stralen harmonie uit. "Ik bevrijd het beeld en hoop dat het beeld de fantasie bevrijdt", aldus de kunstenaar . Door de werken een  naam te geven, die verwijst naar menselijk gedrag, wordt die fantasie extra geprikkeld.

www.harriemortiaux.nl 

Expositieadres: Marja Happé, Kruispad 28 , Groesbeek

 

19. Ingrid Giesbers - Tuinschilderijen

Ingrid maakt weersbestendige tuinschilderijen o p hout. Met acrylverf.

Zo heb je zowel in de winter als zomer een sfeervolle tuin.

Het zijn kleurrijke organische schilderingen die abstract zijn weergegeven.

Bijvoorbeeld bloemen maar niet zoals op een foto. De natuur is haar inspiratiebron.

Hier geeft ze workshops in waar ze graag wat meer info over wil geven.

Leuk voor familie of vriendenuitjes. Teambuildingsactiviteiten ook mogelijk.

Wat kun je nog meer komen bekijken?

Schilderijen voor binnen, cadeau artikelen, vogelhuisjes.

Ze werkt ook in opdracht.

www.tuinschilderij.nl

Atelier: Hüsenhoff 24,  Groesbeek

 

 

 

20. De Korenbloem – Diverse technieken

De Korenbloem is een erkend Inloophuis voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met een ernstige ziekte zoals kanker.

Voor die mensen worden onder meer activiteiten georganiseerd als boetseren, schilderen, mozaïek en het versieren van porselein. Daarbij is een aantal kleine en wat grotere decoratieve objecten ontstaan. Voor zover deze te koop zijn, wordt de opbrengst geheel besteed worden om de activiteiten van het Inloophuis De Korenbloem te bekostigen.

De Mallemolen, Kloosterstraat 11, Groesbeek

 

21.Toos Zegers Ikonen - Schilderen en handwerk

Het is de moeite waard en indrukwekkend. Een rustgevende  tentoonstelling waarin u de met liefde gemaakte geschilderde en geborduurde ikonen. Van Toos kunt bewonderen. Het levenswerk van Toos. De iconen variëren in grootte van briefkaartformaat tot exemplaren van 120 bij 160 cm. Ze gebruikt oude technieken. Naast de ikonen zijn er ook ook Heilige beelden te zien. Ook heeft Toos een verzameling van Dejeuntjes (kop en schotel die je vroeger bij de eerste communie kreeg)

www.ikonenatelier.nl

Atelier: Bredeweg 108  Groesbeek

 

22. Thijs Rutten - Schilderijen

Rutten presenteert dit jaar een serie over travestie: mannen van alle leeftijden poseren trots in een jurk of in de fijnste dameslingerie. Alleen zittend op een bed, voor een spiegel of een geopende deur. De spanning tussen wat verborgen moet blijven en de drang van de mannen om zichzelf te laten zien, is voelbaar. De serie gaat over eenzaamheid, over kwetsbare mensen die niet anders kunnen dan de wereld confronteren met hun anders-zijn. Als toeschouwer moet je wel reageren.

www.thijsrutten.nl

Atelier: Ketelstraat 3, De Horst (Groesbeek)

 

 

23. Annet Jacobs - Mozaïek

Mozaïek is expressief, duurzaam en tijdloos. Annet is ruim 15 jaar geleden met mozaïekwerken in aanraking gekomen en daarin verder gegaan. Haar favoriete werkmateriaal is glas. Annet geeft workshops thuis, in haar atelier of op lokatie. Ze diverse mozaïekprojectenin Berg en Dal zoals het Stoeptegelproject en de Social Sofa voor het Groene Hart.

Nieuw is de mogelijkheid om een tastbare herinnering van je zwangerschap te ( laten ) maken d.m.v.een gemozaïekte gipsafdruk van je zwangere buik.

Mozaïek is ook een therapie, scheppend bezig zijn waardoor je gelijktijdig je hoofd leegmaakt...

www.mozaiek-atelier.nl

Atelier Lage Horst 22A Groesbeek

24. Marielle Poelen – Glas-art, schilderijen, tassen

Marielle houdt van kleur. Deze geven haar een warm en vrolijk gevoel. Op allerlei materialen probeert ze de kleuren uit. De mooie kleuren van glasverf op de glazen vazen, de diverse prints op vintage tassen en acryl en olieverf op hout en doek. Veel kleur en gezelligheid in haar schildergroepen en koren. Wil je ook meer kleur in je leven, ga aan de gang en doe mee.

Color your life!

www.bymariel.nl

Cranenburgsestraat 41, Groesbeek

25. Jose Korsmit - Tekeningen

BERDANSA MENARI JARI

Ik  Jose Korsmit  ben altijd onderweg met potlood, vulpen en papier. Waar ik ga of sta er komen altijd prikkels binnen ter inspiratie. Dan komen mijn diepste zielenroerselen naar boven en krijgen vorm op het papier. Mijn vader was in Indonesie als illustrator aktief. Met hem voel ik een verbondenheid in mijn tekeningen.

www.josekorsmit.nl

Expositieadres: By Mariel, Cranenburgsestraat 41, Groesbeek

 

 

 

26. Doortje Hendriks – Textiele werkvormen

Doortje Creatie.  Zolang Doortje weet verliest ze zich in de schoonheid van vormen, materialen en kleur. Meestal natuurlijke en tweede kans materialen inspireren haar met een grote liefde voor textiel en hout. Onderzoekend werkt zij met oude technieken als het Japanse Sashiko/boro, koriaans Pojagi , wolvilt, stempellen en meer. Door haar eigenzinnige gebruik van materialen en technieken ontstaan bijzondere werken als sieraden, woonaccessoires en meer.

Facebook.com/DoortjeCreatie

Expositieadres; By Mariel, Cranenburgsestraat 41 , Groesbeek

 

 

 

 

 

 

27. Helga Zwitserloot – Schilderen waterverf/inkt

Helga Zwitserloot schildert al geruime tijd. Ze heeft 2 jaar de Academie in Den Bosch gevolgd. Ze schildert op een expressieve wijze, met onder andere waterverf, acrylverf en inkt.

Haar innerlijke wereld wordt vertaald in beeld en vaak doet deze wereld een beetje sprookjesachtig aan.

Zolderatelier  Generaal Gavinstraat 26, Groesbeek.

 

28. Wendy Bekers – Portret schilderen

Creatief is Wendy al haar hele leven maar de laatste 3 jaar is ze zich gaan verdiepen in het schilderen. Vooral portretten zie je steeds terug komen in haar werk. Ze vind het belangrijk om het karakter en de gevoelens in het portret te laten zien. Het spelen met de kleuren, vormen en het licht op het doek vind ze steeds weer een uitdaging. Verder schildert ze landschappen en bloemen, dat vind ze ook leuk om te doen.

www.wendybekers.nl

Atelier Wendy Bekers , Vogelkersstraat 4, Groesbeek

 

 

29. Yvonne v Dalen - Schilderijen

Yvonne maakt uitsluitend schilderijen met acrylverf en vrijwel alleen maar portretten. Na 30 jaar heeft zij het schilderen enige jaren geleden weer opgepakt.

Atelier , Karel Doormanstraat 3, Groesbeek

 

30. Coby Poelen - Bloemenkunst

Dit jaar richt Coby zich volledig op haar bloemwerk. Haar kleurrijke werk met zijden bloemen wordt door haar opgemaakt in mooie potten of vazen. Tijdens de route bent u in de gelegenheid om een vaas of potje op te maken in  een kleine workshop onder begeleiding van Coby. U mag ook uw eigen vaas meenemen om op te maken. Hoe leuk is het dat je met een leuk bloemstukje thuis komt waarin je zelf de hand hebt gehad.

Atelier, Reestraat 1B, Groesbeek

 

 

31. Tilly Gerbecks - Schilderijen

In haar Attiljee dat gelegen is tegen het mooie natuurgebied de Bruuk maakt ze  intuïtief werk. Tijdens de Kunst en Kitsch route exposeert ze haar nieuwe werken, geschilderd in acryl  met verschillende structuren.

In het Attiljee kun je terecht voor workshops schilderen. Daarnaast is er op vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur inloop Atilljee. Hier kun je komen schilderen met je eigen materialen en krijgt tips. Verder staat de ruimte tot je beschikking en krijg je koffie en thee, tegen een geringe vergoeding. Maximaal 5  deelnemers.
www.tillygerbecks.com / 06-12834874
Bruuk 93 A Bredeweg ( bij theetuin en B&B Green Cottage ) Groesbeek

 

 

 

32 Marijke Raaymakers - Spirituele Kunst en Helende Poëzie

Bij Marijke vind je een grote variatie van schilderijen.
Vooral is ze gefascineerd door de natuur en alles wat leeft en ze is dol op kleuren en vloeiende vormen. Ze schildert en tekent vol passie liefdevol vanuit haar hart.
Haar kunst is bijzonder veelzijdig. Enerzijds vind je bij haar kleurrijke pastelkrijtwerken en anderzijds caleidoscopen geïnspireerd door de alles-is-een gedachte. Marijke maakt ook erotische tantra-werken.  Tevens is er bij haar een expositie van meditatieve tuinschilderingen.
Verder maakt ze halssieraden en heeft Marijke 3 gedichtenbundels uitgebracht.

www.mareske.nl.

Expositie: Watertorenweg 38 , Berg en Dal

 

 

33. Judith Smeets

Judith Smeetsmaakt veelal ruimtelijke werk, gevarieerd en veelzijdig. Het hergebruik is verrassend en fris. Daarnaast maakt Judith van keramiek series van beelden: 4- daagse lopertjes, hardlopers, souvenirs van Nijmegen, dansparen, huizenrijtjes, enz. allemaal unieke exemplaren. Voor de Kunst en Kitsch-route komt zij  met een zeer gevarieerd betaalbaar aanbod  van zitmeubels tot mobiles, van schatkistjes tot tuinversieringen.  Judith is creatief en origineel. Ze is basisschoolleerkracht,  Creatief Therapeut Beeldend Werk, ze werkt voor ouderen en heeft haar taxibedrijf. Bij voldoende belangstelling geeft ze creatieve cursussen in haar atelier.

www.judithsmeets.nl

Atelier: Judith Smeets,  Emmalaan 1,  Berg en Dal